Helsinki ennen Helsinkiä : Vanhankaupungin arkeologiaa sarjakuvinaHELSINKI ENNEN HELSINKIÄ : VANHANKAUPUNGIN ARKEOLOGIAA SARJAKUVINA
Tekijä: Jaana Mellanen; Jere Jäppinen
Kustantaja: Helsingin Kaupunginmuseo (2015)
Tuotetunnus: 9789522728074


Päivämäärä:02.04.2016
Arvosana:
Otsikko:Helsinki ennen Helsinkiä
Arvostelu:Kirja on erittäin kiinnostava ja kiinnostavalla tavalla tehty. Sain nyt paremman kuvan paikasta mihin esiäitini Elsa Steenin vanhemmat muuttivat Pietarista. Torkkeli paikan, talon ja tien niminä on siirtynyt Viipurista Helsinkiin ja Elsan jälkeläisten mukana Jämsään erityisesti Jämsän ja Kuhmoisten alueella oleviin Hassiin ja Oksalahteen. Torkkelin taloa entisöidään. Torkkelin viiminen tervaskanto isäntä kuoli hiljattain. Talo on Keski-Suomen museon suojelukohde kuten lähes kaikki vanhat talot Oksjärvellä ja Hassissa.

Kirja on erityisen kiinnostava sen vuoksi että nykyisessa asuinkunnassani Lopella on aivan samoilla piirustuksilla tehty ent. katolinen St Birgitan kirkko, jota seurakunta ja kunta suojelee pieteetillä,edes sähköä ei ole. Kirkko toimii kesäkirkkona.

Kirkko on sisältä ja ulkoa aivan samoilla piirustuksilla tehty, on renkien osa ja piikojen parvi ym.

Raija Lapinkivi
0400-767115

Päivämäärä:01.04.2016
Arvosana:
Otsikko:Arvostelu
Arvostelu:Minulla oli aiemmin toinen näistä ja pidin myös siitä.
Nämä ovat erittäin mukavia lukea selkokielistä ja hauskasti kerrottua tarinaa. Kuvitus oli myöskin selkeä ja värikäs. Eli minä pidin tosi paljon tuotteesta.


Päivämäärä:26.12.2017
Arvosana:
Otsikko:Hyvä lahja
Arvostelu:Kivat värit!